Prizlerinizi Yenilemenin Zamanının Geldiğine İşaret Eden Belirtiler

Prizlerinizi Yenilemenin Zamanının Geldiğine İşaret Eden Belirtiler Nelerdir ?
Kirli, rengi solmuş prizler mi? Fişi tutmayan prizler mi? İşte yorgun, eski prizleri ne zaman bırakıp değiştirmenin zamanı geldiğini anlamanın yolu!
Prizlerin Ne Zaman Değiştirilmesi Gerektiğini Nasıl Anlarsınız
Görselden işlevsel ipuçlarına kadar, bu işaretler evinizdeki prizleri değiştirme zamanının geldiğini gösteriyor:
Prizleriniz sadece iki uçludur.
Üç uçlu olmayan tüm prizler derhal değiştirilmelidir. Üç uçlu cihazları takmanızı engellemenin yanı sıra, iki uçlu prizler topraklanmamıştır. Bu, önemli bir şok riski oluşturur ve pahalı elektronik cihazlarınızı kalıcı hasar riskine sokar. (Aşırı gerilim koruması, topraklanmamış bir elektrik sistemiyle eşleştirildiğinde koruma sağlamaz.) Eski iki uçlu prizlerinizi üç uçlu muadilleriyle değiştirmek yeterli değildir. Elektrik paneliniz, eski iki uçlu prizleri güvenli hale getirmek için gerekli topraklamayı sağlamak üzere yeniden kablolanmalıdır.
Bir prize fiş takıyorsunuz ve fiş düşüyor.
Bir prizin yuvaları gevşekse ve fişler hangi cihaza bağlı olursa olsun düşüyorsa, prizdeki kontaklar aşınmış demektir. Bu büyük bir sorun gibi görünmez. Ancak bu prizlerin oluşturduğu gevşek bağlantılar elektrik arkına neden olur. Sizi büyük bir ev yangını riskine sokar. Sorunlu prizlerden fişlerin düştüğünü fark ederseniz, kesinlikle değiştirme zamanı gelmiştir.
Prizler dokunulduğunda sıcak hissedilir.
Dokununca sıcak hissedilen prizler, duvarların arkasında gizlenmiş ve büyük bir yangın tehlikesi oluşturan gevşek, hasarlı veya aşınmış kabloları gösteren elektrik sorunlarının kesin bir işaretidir.
Prizleriniz ısıdan dolayı renk değiştirmiş.
Bir priz veya çevresindeki duvar renk değiştirmişse, bu prizinizin yanmış, hasar görmüş veya yanlış takılmış olabileceğine dair büyük bir yanıp sönen uyarı işaretidir. Kısa devreler genellikle yanık izleri bırakır. Prizin çevresindeki plastikleri eritir ve hızla yangına neden olur. Asla renk değiştirmiş bir prizi kullanmaya çalışmayın. Paneldeki prize giden elektriği kesin ve derhal incelenmesi ve ele alınması için bir elektrik uzmanıyla iletişime geçin.
Bir cihazı prize taktığınızda kıvılcım, duman veya yanık kokusu görüyorsunuz.
Yukarıdaki işaretlerden herhangi biri, kısa devre veya suya maruz kalma nedeniyle prizlerinizin derhal incelenmesi ve değiştirilmesi gerektiğinin açık bir göstergesidir. Cızırtı veya patlama sesleri özellikle endişe vericidir ve yangın çıkmayı beklediğini gösterir. Paneldeki prize giden gücü kapatın ve prizlerinizin en kısa sürede incelenmesini sağlayın.
Prizleri Ne Zaman Yükseltmelisiniz
Prizleri aşındığında değiştirmenin yanı sıra, hala güçlü olurlar. Ancak mevcut prizlerinizi yeni priz teknolojisine yükseltmeyi düşünmeniz gereken zamanlar olur. Günümüz priz teknolojisindeki gelişmeler birçok avantaj sunar.
- Yerden tasarruf edin.
USB çıkışları, günümüz ailelerinin kullandığı prizleri tekelinde tutan şarj cihazlarının bolluğu göz önüne alındığında, priz alanını en üst düzeye çıkarmanın harika bir yoludur. - Güvenliği artırın.
Gömme prizler fişlerin dışarı çıkmasını önler. Böylece açılır prizler kabloların tehlikeli tezgah alanlarına sarkmasını önleyerek, kullanılmadığında prizlerin küçük parmaklardan güvenli bir şekilde uzakta kalmasını sağlar. - Rahat kullanım.
Wi-Fi çıkışları, her yerden çıkışların izlenmesini ve çalıştırılmasını sağlayarak, kahve ve saç maşasıyla ilgili sorunlarda gönül rahatlığı sağlar ve vampir enerji tüketimini azaltır.
Kendin yap onarımları söz konusu olduğunda her şey yolunda mı? Etimesgut Elektrikçi yardımıyla güvende kalın. Uygun fiyatlı priz onarımlarımız ve yükseltmelerimiz için bugün bize ulaşın .